För att göra sitt hem personligt så går det att skapa i det oändliga. Det finns mycket inredning för alla, i alla prisklasser. Att matcha inredning med varandra går att göra, det går att använda fria händer men det finns även hjälp att tillgå med personer som är duktiga inom design och inredning. Då det finns mycket inredning att inhandla idag kan det vara värt att ta hjälp av en designer för att skapa ett personligt hem.

På väggarna

Vad som kan upplevas som svårt är att veta hur väggarna skall nyttjas i ett hem. Många hem har många väggar, väggar som ofta förblir orörda då det är svårt att veta vad som skall pryda väggen. Väggarna är bra att nyttja, både praktiskt och för syns skull. Design på väggarna kan variera väldigt mycket, det finns tapeter som är fulla av mönster och färger, med dessa behövs det sällan något mer.

För väggar som är enfärgade kan det vara klokt att designa med tavlor eller fotografier. Tavlor går att matcha utifrån övrig inredning, vad gäller färg och form. Fotografier gör ett hem väldigt personligt och de kan sättas upp på många tilltalande sätt.