Önskar du också att ditt hem såg ut som om det vore taget från en läcker inredningstidning? Många har stora visioner när de inreder hemmet, men i slutändan ser det ändå mer ut som en dålig version av IKEA-katalogen. Med tre smarta tips kan du dock snabbt ge ditt hem ett ordentligt lyft och förvandla det till ett designhem.

Inred väggarna med lyxiga tapeter

Väggarna utgör en mycket stor yta i rummet, men ändå är det många som glömmer bort att dekorera dem. Ibland hänger det en ensam tavla, men det räcker inte om du vill skapa en lyxig och personlig känsla. Med snygga tapeter kan du enkelt och snabbt få ett riktigt vackert och unikt rum. Gör dock inte misstaget att begränsa tapeterna till ett rum. Välj gärna olika tapeter till olika rum. I vardagsrummet kan du välja en tapet som matchar med soffan, mattan eller någon annan del av inredningen. I badrummet kan du låta fantasin flöda och välja en tapet med ett unikt mönster för en varm atmosfär. En tapet i sovrummet kan ge en harmonisk och ombonad känsla.

Belysning

Bra belysning är ett måste för att du ska skapa rätt atmosfär i hemmet. Tänk på att olika lampor har olika funktion och de flesta rum kräver olika sorter. Inred därför gärna med många ljuspunkter i varje rum. Allmänljuset utgörs ofta av taklampan och denna bör kompletteras med små stämningsbelysning, exempelvis lampor i fönstret och ljusslingor. Funktionsbelysning är riktad belysning mot exempelvis matbordet eller skrivbordet. Om du har inrett med en vacker tapet kan du även välja att rikta lampan mot väggen för att framhäva det vackra mönstret.

Speglar

Att inreda med speglar är ett effektivt knep för att ge illusionen av ett större och ljusare hem. för extra designkänsla bör du välja en eller flera runda speglar som fungerar som fina inredningsdetaljer samtidigt som de ger rymd åt rummet.