Oavsett om det gäller en renovering av en privat bostad eller en kontorslokal är det viktigt att ha ett helhetskoncept, en röd tråd som löper genom hela inredningen. Det är viktigt att göra ett gott första intryck: entrén, hallen, receptionen, lobbyn, mötesrummet etc. bör hänga ihop och visa upp en enad, genomtänkt känsla och struktur.

Tilltalande och lättillgänglig design

Att företagsnamnet och logotypen ska vara tilltalande och lätt att känna igen är ganska självklart för de flesta företagare. Många lägger mycket tid och resurser på att ta fram rätt logga och snygga skyltar. Men det inte alla tänker på är att kontorets insida behöver lika mycket omsorg och resurser som utsidan. Det gäller även för ett privat hem, som kan vara hur välskött som helst på utsidan men inte andas samma känsla på insidan. Att dessa hänger ihop skapar harmoni, lugn och trygghet.

Som företagare vill du få kunden att känna sig trygg och säker på platsen där viktiga och ibland kostsamma beslut ska fattas. Som husägare vill du på samma sätt få dina gäster att känna sig välkomna och avslappnade. Det går att skapa med hjälp av bra materialval, genomtänkt layout och kunniga inredare.

Att finansiera en renovering

Det finns olika sätt att finansiera en renovering, oavsett om det gäller en privatbostad eller en kontorslokal. Vissa delar av arbetet är avdragsgilla, andra inte. Hur mycket du har möjlighet att finansiera på egen hand kan bara du svara på, du kan också få hjälp med finansieringen genom att ansöka om ett lån hos https://www.freedomfinance.se/.

Att skapa harmoni

Ett effektivt och relativt enkelt sätt att skapa värme och personlighet, i såväl ett hem som på ett kontor, är att använda sig av textilier. Man kan till exempel använda sig av material, mönster och färger som går igen i inredningen genom gardiner, mattor, dukar, krukor, tavlor med mera. Textilier finns i alla tänkbara färger, mönster och material, det går även att specialbeställa tyger för att skapa en ännu mer personlig prägel i sitt hem och på kontoret.

Designers matchar gärna textiler med övrig inredning, samt för att knyta ihop de olika delarna i ett hem och/eller i en kontorslokal. I ett hem strävar man efter ett enhetligt, lugnt och välkomnande intryck, på ett kontor vill man ge ett professionellt och kraftfullt intryck samtidigt som kunden ska kunna känna sig trygg och avslappnad.

Att pryda väggarna med alltför personliga tavlor, kraftigt mönstrade tapeter eller skrikig väggfärg kan ge ett rörigt och avskräckande intryck. Välj hellre enfärgade väggar och matcha dessa med tilltalande konst och/eller fotografier. Det viktigaste för en kontorslokal är att sätta upp tavlor och fotografier som kan attrahera en bred målgrupp, medan man i ett hem gärna kan välja att pryda väggarna med mer personliga fotografier och konst. För båda miljöerna gäller dock att arrangera tavlor och foton på ett tilltalande sätt.

Genom att ta hjälp av en professionell inredare och/eller stylist har man allt att vinna. Det finns till och med forskning som visar att man kan öka välbefinnande och prestation avsevärt genom att välja rätt inredning i hemmet och på arbetsplatsen.