Att hänga upp posters på väggarna kan verkligen förändra utseendet på ett rum. Posters är relativt billiga att införskaffa, så det går att variera sig och ha många av dem. Här kommer tips på hur du kan gå till väga för att göra väggarna mer levande i hemmet.

Posters i alla format

Posters finns i alla möjliga former och format. Jämfört med tavlor och originalfoton är posters så pass billiga att man har råd med många, och kan därför prova lite olika format. Att sätta upp svartvita posters i svarta ramar är ett säkert kort om man vill höja trendnivån i hemmet. Detta ger garanterat ett minimalistiskt uttryck som är så modernt idag. Det blir väldigt grafiskt i uttryckssättet och passar dessutom bra tillsammans med färger i själva rummet. Man kan även sätta upp motiven på en vajer, istället för en spik på väggen, om man vill ta det hela till en ny nivå. Posters i olika format kan hängas bredvid varandra, man kan då utgå från baslinjen på ramarna eller en tänkt mittlinje. En annan favorit är att ta till ordentligt i formatet, och sätta dessa i gigantiska ramar som man helt enkelt ställer lutad mot väggen. Då måste man dock ha högt i tak, för att ge rätta känslan.

Inred i samma färgskala

Ett annat vanligt tips är att inreda i samma färgskala som finns i väggarnas posters. Eller omvänt, vilket kan vara lättare: välj färgposters som har samma färger som du redan inrett med. Det här kan ge en extra häftig effekt och göra att helheten känns väl ihopsatt. Men det kan även räcka med att tonerna på postern går hand i hand med den ton som finns på väggen. Har man vita väggar, fungerar svartvita foton bra. Har man en ton av blått kan man prova en poster som har samma ton av blått i sig.

Posters i badrummet

Man kan faktiskt ha posters i badrummet, vilket kan passa de tomma vita väggarna bra. De bör givetvis sättas upp med sugpropp, då man sällan ska borra eller spika i badrummets väggar. Det förstör ytskiktet, vilket kan bli en kostsam historia.