Med tanke på Sveriges kyliga klimat och mörka dagar kan du få stor nytta av att dekorera, inreda och måla hemmet för att lyfta humöret. Du bör överväga att måla om det inte har gjorts på flera år. Inomhusmålning förskönar inte bara dit hem utan skyddar också dina väggar och andra målade ytor. Faktum är att det är smart att återuppliva ditt hem med nya färger emellanåt eftersom det ökar värdet på ditt hem. Framförallt ger det hemmet en fräsch utstrålning och en inbjudande känsla. Med en passande kombination av färger kan du få ditt hem att utstråla en fantastisk design.

För att verkligen lyckas med din inomhusmålning är det en bra idé att anlita professionella målare som tar hand om dina golv, väggar, tak och detaljer. Exempelvis kräver måleri av fönster och skåpluckor speciella färdigheter för ett optimalt resultat. Till skillnad mot en lekman har professionella målare alltid utbildning och erfarenhet tillsammans med rätt utrustning för varje jobb.

Föga förvånande finns många fördelar med att designa hemmet med inomhusmålning, vilka är följande:

  • Ökar värdet på din bostad.
  • Förbättrar din stämning i hemmet.
  • Skyddar mot skador på ditt hem.

Fortsätt läsa för att se närmare på dessa fördelar!

Topp 3 fördelar med inomhusmålning

1. Ökar värdet på din bostad. En professionell inomhusmålning kan vara upp till sju år och är därför en klok investering som lönar sig. Inomhusmålning är även det billigaste och enklaste sättet att öka din bostads totala värde. Förslagsvis kan du studera aktuella trender inom design och inredning för att måla i en modern stil som garanterat går hem. Överlåter du ditt måleri till proffs garanterar du ett resultat som visar för framtida köpare att du tagit hand om din bostad. Detta hjälper dig att lättare få din bostad såld om du vill sälja den snabbt till ett bra pris.

2. Förbättrar din stämning i hemmet. Om det var länge sedan du målade och du känner dig obekväm i denna design så är det lägligt med en inomhusmålning. Inomhusmålning är ett av de bästa sätten för att förvandla ditt hem till en bekväm och stämningsfull plats. Inte nog med det, i vårt moderna och uppkopplade samhälle arbetar allt fler människor hemifrån så en tilltalande inredning är essentiellt. Beroende på design och färgschema kan du framkalla olika stämningar beroende på vad ditt behov är. Blåa och gröna färger är avkopplande medan varma färger som orange inger energi och produktivitet. Prata med en professionell målare eller begåvad designer för att se närmare på vilka möjligheter som finns.

3. Skyddar mot skador på ditt hem. En fördel med inomhusmålning är att den skyddar dina ytor från framtida fuktskador och vardagligt slitage, däribland orsakat av barn eller husdjur. Ha i åtanke att dina väggar är gjorda av material som kan absorbera fukt naturligt. Vad målarfärg gör är att det tätar ytorna från att få fukt att tränga in. Utan målarfärg är det därför en tidsfråga innan fukten inuti väggarna leder till mögel som kan orsaka hälsoproblem.