Något som har blivit populärt och något som många gör är att måla naglarna. Förr var det mer vanligt att kvinnorna gjorde detta men idag blir det mer och mer vanligt att även män gör det. Att måla naglarna är något som ej är typiskt manligt eller kvinnligt, alla har rätt att göra detta och det går att göra i mängder av olika designer. Måla naglarna går lätt att göra själv hemma, men det finns även nagelterapeuter som kan hjälpa till med det.

Design på naglar

Att måla och designa naglar går att göra på väldigt många olika sätt. För att finna inspiration så går det att finna mycket på internet där människor delar med sig av designen på sina egna naglar. I nagellack så finns det alla olika färger och nyanser, dessa går även att kombinera. Det är inte ovanligt att finna naglar som har olika färger, olika färger på samma nagel och även olika färger på olika naglar.

Som kombination till nagellack så går det även att fästa märker och glitter. Vanligtvis läggs olika märken eller glitter mellan två lager av nagellack för att det skall fästa ordentligt. De riktigt skickliga designerna kan även måla på naglarna för att skapa unika mönster.