Ett hem är för det mesta där mest tid spenderas för en person, detta snäppet före en arbetsplats. I hemmet dock sker lite av den vakna tiden och sedan den sovande tiden. I ett hem är viktigt att det känns tryggt, en plats där det går att finna ro, en plats dit man vill komma hemma och varva ner. Hur ett hem ser ut är helt individuellt. Några känner lugn och ro när det är lite saker runt omkring medan andra vill ha mer saker för att få rätt känsla. Det finns ingen rätt och fel när det kommer till inredning och design av allas hem, detta är helt individuellt, det som är rätt för individen är det rätta för just det hemmet.

För den som är intresserad av heminredning och vill ha det stylat och designat så finns det mycket hjälp att få. Det går att finna mycket inspiration på internet, tips hur inredning kan placeras och tips för olika design för att rätt infinnande skall närma sig. Det går även att ta hjälp av inredare som har detta till yrket, att hjälpa människor att ordna sina hem.

Nutida design

Ett modernt hem är något som blir allt vanligare i olika hem. Det som kännetecknar modernt idag är att det är enkelt inrett med smart design. Betydelsen med smart design är att det är några få saker som ändå gör det effektfullt. Det enkla idag är att det inte är så mycket saker ute i hemmet, det är ganska sparsamt inrett och minimalistiskt.

Med få saker framme i kombination med att det är väldigt ljust, mycket vitt, så är detta en trend som går att finna i många hem. Många har vitt på väggarna eller ljusa enfärgade väggar. Det finns bostadssidor på internet och med en titt på designen på de hemmen som ligger ute där så är det lätt att se att det är många som tänker liknande på inredning och design.

Hur kommer det sig då att det är så många som styrs av denna trend, trenden där det är ljust och få saker framme? En teori på detta kan vara att inte lika många spenderar tid hemma. Tiden blir mer dyrbar och den skall räcka till fler saker. Det är mycket jobb och det är vänner och familj att ta hand om. Samtidigt är det fritidsintressen och eventuella resor. Allt detta i kombination gör att det inte finns så mycket tid över, att då ha färre saker framme hemma gör att det är mindre att städa. Är det dessutom ljust så blir det en annan känsla i hemmet, det upplevs inte som lika smutsigt och helhetsintrycket blir något annat. Detta är en teori till den trendiga designen i hemmet.