Ett modernt kontor bör ha en snygg och effektiv design så att personalen trivs och kan prestera maximalt på sin arbetsplats. Designen på kontoret är en viktig detalj som också bidrar till att inspirera personalen. Det behöver inte vara dyrt att skapa en snygg och effektiv design på kontoret men det gäller att du är kreativ och även lyhörd för din personals önskemål. Om du själv inte är någon hejare på design så kan du alltid anlita någon designer som kan bidra med tips och råd kring kontorets design.

Design i kontorsmiljön

Där personalen sitter och arbetar så bör kontorsrummen vara inredda i lugna och rogivande färger. Möblemanget kan bestå av traditionella skrivbord men det är också populärt med höj- och sänkbara skrivbord så att personalen kan variera sin arbetsställning. Det finns många saker man kan göra för att öka trivseln på kontoret som bland annat att ha en bra belysning på kontoret men också att kontoret har lite krukväxter.

På väggarna så bör det finnas inspirerande tavlor eller målningar som gör personalen mer kreativ. Inspirerande tavlor kan du hitta hos Frameit.se som har ett stort utbud av inspirerande tavlor. Om företaget har några storsäljande produkter så kan du även rama in produktbilder som visar vad företaget har lyckats med. Dessa bilder kan också ses av besökande kunder, vilket gör att du visar att ni är stolta över företagets produkter.

En kontorsmiljö får aldrig upplevas som rörig utan det behöver finnas utrymme så att personalen fritt kan röra sig. Överdriv därför inte möbleringen där personalen har sina arbetsplatser. Du kan även hitta bra och snygga kontorsmöbler som är begagnade till bra priser.

Design i gemensamma utrymmen

I gemensamma utrymmen där personalen samlas för att dricka kaffe och samtala några gånger under dagen så kan du använda dig av ståbord. Det innebär att personalen får chansen att stå upp och sträcka på sig då de tar en rast från sitt skrivbord. Ett fikarum bör också ha en soffa där det finns möjlighet att kunna koppla av ordentligt. Det är också bra om det finns vanliga bord och stolar för de som väljer att äta sin lunch i fikarummet.

Är det många unga människor som arbetar på arbetsplatsen så kan det vara bra att dessa kan aktivera sig med något så att de kan göra sig av med sin överskottsenergi. Populära aktiviteter på ett kontor är dart, biljard eller pingis. Finns det utrymme på kontoret så kan man inreda ett kombinerat aktivitets- och relaxrum där personalen helt kan koppla bort alla tankar på sitt arbete en liten stund.

Kan design bidra till en effektivare arbetsplats?

Designen på kontoret kan absolut bidra till en effektivare arbetsplats. Genom att skapa en arbetsplats där personalen känner en harmoni och kan sitta i en rogivande miljö så blir personalen lugnare men också mer kreativ i sitt arbete. Det är också viktigt att arbetsmiljön bidrar till att personalen kan reflektera över sitt arbete och därmed göra ett bättre jobb.