Det kan vara svårt att avgöra vilken typ av frisyr du passar bäst i. Du känner dig inte bekväm med exempelvis en lugg, men du förstår inte varför. Därför är det många gånger svårt att veta vilken hårdesign som passar dig bäst.

Håret kan vara en känsloladdad punkt för en del. Det finns vissa som tappar sitt hår, medan andra inte orkar med att hålla på att styla sitt hår dag ut och dag in. Det finns lösningar för det mesta, som exempelvis att ta en prp-behandling för att få mer hår eller klippa sig.

Frisyrvetenskap

Ett faktum är att alla frisyrer passar alla, vilket kan vara svårt att tro. Du har förmodligen inte sett en person med en frisyr och sedan tänkt: Hmmm den personen borde faktiskt ha ett hår som var kortare eftersom personen har ett triangelformat ansikte. Det har du säkert inte tänkt, men däremot finns det vissa saker du kan göra för att maximera din potential. Du kan på så vis bli snyggare i vissa typer av frisyrer, men det går absolut inte att jämföra med frisyrvetenskapen genom att arbeta med färger och rätt typ av klippning.

Din ansiktsform

Din ansiktsform har en stor betydelse för om en hårdesign blir jättebra eller mindre bra. Ta reda på vilken ansiktsform du har och därefter vet du vissa saker som du bör undvika. Här kommer några exempel på ansiktsformer:

Ovalt ansikte

Ett ovalt ansikte innebär att ditt ansikte är längre jämfört med bredden. Då kan du i princip ha vilka frisyrer som helst och trivas med dem.

Avlångt ansikte

Har du ett avlångt ansikte innebär det att du har ett smalt ansikte som är längre än vad det är brett, samt har en smal haka. Då passar frisyrer med mycket volym på sidorna på ditt huvud, men du bör inte han någon mittbena.

Runt ansikte

Ett runt ansikte innebär att ansiktet är nästan lika brett som långt, samt att du inte har någon tydlig haka eller tydliga käkben. Då passar hår som förlänger ditt ansikte och du kan ha en snedbena någon gång då och då. Dessutom kan du ha håret uppsatt lite slarvigt, med några hårslingor som är utsläppta.

Hårtrenderna 2019

Under 2019 är det 1990-talet som har kommit tillbaka och är glammigt. Du ska ha kaxiga och fräcka texturer, men framför allt ska du se till att din hårdesign får en personlig touch. Årets frisyrer ska se bra ut och du ska slippa göra något åt håret. Du ska ha lång lugg, kort och spretigt, polisonger och gärna skarpa färger om du vill följa 2019s hårmode. Efter en klippning ska du kunna låta frisyren vara eller styla den om du känner för det. Dessutom har gränsen mellan dam- och herrfrisyrer suddats ut, då en androgyn look är i fokus.