Ett vanligt fenomen brukar vara att en person klär sig i liknande kläder och färger under många år av sitt liv. Detta blir till en vanesak och det är lätt att tro att man enbart passar i vissa färger. När en ny färg provas, ofta en mer färgstark färg, så kan känslan komma att det inte passar och att det blir för mycket. Denna känsla sitter allt som oftast enbart i en själv, just för att det har blivit en vanesak. Detta är något som kan arbetas bort, med rätt hjälp så går det att få hjälp med sin styling.

Stylinghjälp

Genom att ta hjälp med styling av sig själv så kan mycket vinnas, bland annat genom ett ökat självförtroende. Att få göra om sig lite brukar ge en hjälp åt självförtroende, självkänslan växer genom att nya plagg tas på och dessa oftast med mer färg. Styling går det även att få hjälp med när det kommer till frisyren, en kombination av detta kan göra succé.

Hur går det då till vid stylinghjälp?

En professionell stylist har en utbildning med sig inom området, oftast också med titeln stylist. Dessa personer har en hög kreativitet och ett stort öga för just design och mode. Dessa personer ser alla som en helhet, de kommer in med nya ögon och kan se hela personen. vad som kan fungera i färg och design och inte. Stylister ser till ansikts- och kroppsform, hårfärg och ögonfärg, genom en helhet kan de sedan analyserar vilka färger som först och främst passar.

När färger är valt av designern, vad som passar allra bäst så kommer det även tas ut vissa klädesplagg som passar kroppsformen bäst. Detta kan också tas i hänsyn till till exempel yrkesliv och fritidsintressen. Många som tar hjälp av en stylist brukar vara väldigt nöjda. Nya ögon öppnas upp och det blir ett bredare perspektiv när det kommer till kläder och design. Utan denna hjälp kan det vara svårt att hitta helt rätt om inte intresset riktigt finns. Det finns väldigt mycket kläder och det är inte lätt att matcha ihop dessa utan experthjälp. Sedan finns det de som är modiga och vågar kombinera mycket kläder med varandra, både vad gäller färger och former på dessa.