Det finns mycket att ta till för att skapa ett hem, ett personligt hem där det bildas en trygg oas. Att inreda hemma är något som är högst individuellt, alla sätter sin egen prägel på sitt hem. När två personer skall flytta ihop så kan detta vara ännu svårare, då är det två personers åsikter som skall tas tillvara och det gäller att kompromissa. I dessa situationer kan det vara klokt att ta hjälp av en inredare eller designer. Dessa är professionella och utbildade för att hjälpa människor att få fram dem själva i deras hem. Något som kan vara svårt att göra åt sig själv.

Tyger i hemmet

Något som är effektivt att designa med hemma är tyger. Tyger skänker en värme till hemmet, utan tyger ser det kalt ut. Detta går att jämföra med kontor, där finns ej så mycket tyger rent generellt vilket då också ger ett kalare intryck.

Till hemmet finns det många tyger att ta hjälp av, bland annat:

  • gardiner
  • mattor
  • handdukar
  • dukar

Med hjälp av ovanstående går det att skapa ett mjukare hem. Det kan även ge färg och form. Tyger finns i alla möjliga färger. Idag går det även att få specialbeställda tyger vilket gör att det går att skapa en personlig touch på.

Att matcha de olika tygerna med varandra är något som designers ofta gör. Med den tekniken så knyts olika delar i hemmet ihop, det blir en enhet delar tillsammans och det ser även professionellt ut att inreda med den tekniken.