Varje år är en möjlighet för en omstart och nu inför våren är det en utmärkt tid att ställa om. Årets inredningstrender i designvärlden är ett sätt att omfamna det som är nytt och stilrent. För inredningsentusiaster är årets möbler, färger och mönster väldigt inspirerande med mycket fokus på natur och miljömedvetenhet. Inspireras av årets trender och läs mer om vad som är inne och ute.

Miljömedvetenhet

Hållbar design är en av årets största trender och det handlar främst om att försöka vara strategisk och målmedveten när man gör inköp till sitt hem. Den här trenden handlar mycket att försöka omfamna ett nytt tankesätt gällande inredning och design. Genom att få sig en tankeställare angående material och värden som olika designföretag har, kan man på så sätt bli mer medveten om både produktion och värdegrunder. Det betyder också att man ska försöka tänka om vid inköp och istället försöka komplettera det som redan finns i ditt hem. Vilket också är en ledande trend i designvärlden idag. Denna miljömedvetna design har fått ett starkt uttryck på årets möbler och trender, där naturmaterial är dominerande. Under 2019 syns mycket sten, betong, granit och koppar som stora trender. Inte särskilt förvånande då dessa vackra naturelement bidrar till en mer naturlig och lugn miljö som denna gammaldags lampa från Strömshaga. Samtidigt tar du in en bit av naturen i ditt hem på ett stilrent sätt. Det behöver inte heller vara särskilt dyrt för dig att ta in dessa nya influenser i ditt hem då växter är en av de stora trenderna detta år. Genom att integrera växter i ditt hem tar du in lite grönska på ett intressant sätt. Låt växterna diktera placeringen i hemmet, då det är viktigt att plantorna får både vatten och mycket solljus. Även årets färg är inspirerad av naturen, då det är en mörkgrön nyans som dominerar trendiga väggar och tyger detta år.

Teknik är ute och etniska mönster är tillbaka!

Förra året syntes mycket tekniska produkter i butiker och designrum, men nu har trenden vänt och inredare försöker istället att fånga en mer naturlig känsla i inredningen. Det betyder också att fokusen är mer på värme, känsla och mönster. Framförallt finns det ett stort intresse för etniska mönster från världens alla hörn, vilket är något som kommer och går i inredningsvärlden. Genom att introducera små element av dessa geometriska mönster och former, skapar du ett varmare och livligare rum, i kontrast mot minimalismens strikta regler, som varit trendigt de senaste åren. Med det sagt, behöver du inte heller hänga upp marockanska mattor på väggarna som man gjorde på 90-talet, utan kan istället ta in designprodukter som passar dig och din stil. Om du inte vill investera mycket pengar, kan du med småmedel som sängkläder och dekorativa kuddar – få in en ny och lyxig känsla i din inredning.