Det är mycket idag det finns breda utbud utav. Många företag startas och konkurrensen är hård företag emellan men för konsumenter blir detta enbart mer att välja på. Kläder är ett exempel som det finns väldigt mycket av, det finns stora företag och små företag. Kläder är även lätt att inhandla, det finns i många butiker och även lättillgängligt på internet. Internet är bra för handel av kläder, det är smidigt att få fram olika affärer och att jämföra priser. För den som vill handla så billigt som möjligt så är internet ett bra alternativ.

Design på kläder kommer och går beroende på trender och kulturer. En blick tillbaka genom årtionden så är det vissa stilar som har kommit och gått, några stilar kännetecknar verkligen det årtionde som det har varit populärt inom. Några stilar kommer tillbaka flera år senare också och blir mode igen.

Kläders design

Hur klädesplagg kommer till beror helt på tillverkare, det kan se väldigt olika ut. Kläder som massproduceras till större företag sker via industrin, kläderna kommer till på löpande band. I och med att så stora mängder kan tillverkas på kort tid så innebär det också att priserna kan vara lägre.

Dyrare kläder tillkommer vanligen via en mer kostsam tillverkningsprocess, saker kan vara handgjorda vilket då tar längre tid. Några märken är också mer kända än andra och då kan även ett högre pris generellt tas ut. Ett dyrt märke behöver ej vara av bättre kvalitet än ett billigare, det är helt upp till var och en vilken märke och produkt som skall inhandlas. Några föredrar dyrare plagg medan andra föredrar de billigare för att kunna köpa fler av dem också.

Design på plagg kan vara lika varandra. I och med att det är så mycket kläder över hela världen som produceras dagligen så ä det svårt att undvika att några plagg kommer att likna varandra. Några varumärken har en viss speciell stil på deras kläder, detta kan vara av den taktiken för att alla skall känna igen deras kläder. Med ett känt märke eller en känd design på så kan det bidra till att skapa en trygg kundkrets.

Att välja kläder

Att köpa kläder kan för många vara ganska svårt. Förutom att plagget skall sitta bra så skall det även vara en tilltalande design på. Kläder blir lätt en vanesak, en person vänjer sig vid en viss sorts design och en viss färg. Att sedan bryta denna trend kan vara svårt, mer svårt för en själv att inse att många färger och former passar för alla, men vid ett ovant öga så kan det vara svårt att se för en själv om plagget passar eller ej. Personal i klädbutiker kan vara ett gott smakråd vid dessa situationer.