Ibland kan det vara så att man har tröttnat på sitt vardagsrum eller annat rum i sin bostad. Dessutom har man inte en aning om vad som skulle behöva göras för att kunna piffa till rummet, så att det ska kännas nytt och fräscht igen. Visst ,det går att shoppa loss på shopello.se eller något annat ställe, men problemet är att om man inte har en aning om hur man ska använda prylarna, känns det som att slänga pengarna i sjön. Det finns några enkla tips som gör underverk i vardagsrummet, men det gäller bara att se till att det också blir genomfört.

Sladdar

 

I ett rum finns det oftast åtskilliga sladdar som ligger lösa och ibland i en riktig röra. Därför är tipset att se till att dölja alla sladdar som är synliga. Genom att göra något åt saken blir vardagsrummet mycket mer trivsamt och och känns prydligt.

Högarna

Allt som oftast tenderar det att blir en till flera högar lite varstans i hemmet och framför allt på soffbordet i vardagsrummet. Ta några minuter någon gång och rensa bort alla högarna, släng eller återvinn alla papper och tidningar. Genom att ta bort högarna, kommer rummet se välstädat och glänsande ut på ett litet kick.

Hörnen

 

I vardagsrummet kan det finnas något bortglömt hörn. Antingen är det belamrat med massor av saker eller så gapar det helt tomt. Ger man lite kärlek till hörnet, antingen rensar bort det som inte hör hemma för att ge ett luftigt intryck eller går det ställa en lite större växt i hörnet, gör att rummet få en helt annan helhet.

Belysning

Något som är mycket viktigt i ett rum är att ha den rätta belysningen, genom att dela upp ljuskällorna och ha mellan fem till tio källor. Ha en liten starkare taklampa, sedan gäller det att få lite punktbelysning lite varstans i vardagsrummet och då är golv- och bordslampor perfekta att använda. Rummet får en helt annan karaktär och kommer att kännas mysigt och hemtrevligt.

Bokhyllan

 

Bokhyllan blir oftast eftersatt eftersom det är lätt att lägga in en bok då och då. Ta därför en titt på den, förmodligen är den oorganiserad och stökig. För att få ordning så ta ut böckerna och placera den efter färger eller storlek. Oavsett vilket sätt böckerna blir ordnade på kommer bokhyllan se prydlig ut och ger därför rummet ett nytt intryck.

Väggarna

Väggarna kan ibland bli bortglömda då man gärna behåller samma gamla motiv hängande på väggen eller så har inte tavlorna blivit upphängda. Man kan köpa lite billiga nya tavlor på loppmarknad eller via nätet, för att sedan arrangera dem på väggen i snygga grupper. Att hänga tavlor i grupperingar eller göra en hel tavelvägg gör att vardagsrummet får en ombonad känsla.

Dessa vara några av tipsen som verkligen kan lyfta ett rum!